top of page
  • Smeden

Fulla hus på Klas klättermus

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k2j2h8fd’ admin_preview_bg=”] Vulkanteatern spelar just nu barnpjäsen om Klas Klättermus för fulla hus i Smeden.

– Det har varit över förväntan att alla föreställningar har varit fullsatta, säger regissören Anki Hertz. Det är en spännande och varm historia hur djuren till slut samarbetar för att skydda sig från bonden och hans jaktplaner.

En värld i miniatyr.

Pjäsen handlar om Klas Klättermus som bor tillsammans med de andra djuren i Hackebackeskogen.

– Det är en fiktiv värld där det finns allt som finns i vår värld. Det är en liten miniatyrvärld som speglar den stora riktiga världen, säger Anki Hertz regissören av föreställningen.

Klas Klättermus med vänner lever farligt i där. Den glupske Mickel Räv och de andra rovdjuren vill inte skaffa mat på hederligt vis utan hotar ständigt med att äta upp dem.

När Stickan Grävling dessutom försöker att äta upp Visthusmusen blir Mårten Skogsmus så bekymrad och bestämmer att det är dags att skriva en lag för att stoppa laglösheten i skogen. De tar hjälp av Bamsefar. Nu ska alla djur i skogen vara vänner och det är förbjudet att äta upp varandra.

– Folk är osams och bråkar. Men det är också en bra värld för om vi samarbetar och är sams så löser vi alla problemen, säger Regissören Anki Hertz.

Barnteater är viktigt

– Det är jätteviktigt med barnteater. Barnen behöver få möta och uppleva kultur. På teatern är det på riktigt och inte bara en skärm. Man får vara med där och när det händer och reagera på det, säger Anki.

Barnen är med i föreställningen och de försöker hjälpa till lite och försöka uppmärksamma de olika figurerna på olika saker.

– En timmes helfokus har det varit. Ingen som ens behövt gå ut från föreställningen alls, säger Anki.

Fulla hus.

Vulkanteatern bildades redan 1989. Det var ett samarbete med fem olika mindre amatörteaterföreningar. Under åren har föreningen satt upp alltifrån Shakespearepjäser till musikaler och farser. Senaste åren har barnteater blivit ett återkommande inslag i repertoaren.

Anki Hertz har varit drivande bakom barnteatersatsningen.

– Under fem år har vi byggt upp en idé att barnteatern ska ta plats. Vulkanteatern ska synas i samband med detta. Vi ger oss inte ,säger Anki.

Det ser ut att lyckas då i princip alla föreställningar slutsålda.

Hon tycker att samarbetet med Smeden varit bra och hon tillsammans med den stora ensemblen trivs bra där.

Text och Foto: Joakim Edvinsson [/av_textblock]

[av_masonry_gallery ids=’4600,4595,4594,4593,4592,4588,4589,4590,4591′ items=’9′ columns=’flexible’ paginate=’pagination’ size=’flex’ orientation=” gap=’large’ overlay_fx=’active’ animation=’active’ container_links=’active’ id=” caption_elements=’none’ caption_styling=” caption_display=’always’ color=” custom_bg=” av-medium-columns=” av-small-columns=” av-mini-columns=” av_uid=’av-k2j2ja96′]

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Hozzászólások


bottom of page