top of page
  • Smeden

Livestream från Smeden

Från fredag till söndag genomförs en livestreaming i Biteminds studio i Smeden. Det är CtrlAltElite som tillsammans med Bitemind genomför livesändningen.

– Förra året sände vi live Spelhjälpen från Hovrättstorgen som stöd för Musikhjälpen. Men i år blev det inte så, säger Andreas Westman. En av arrangörerna bakom Julstreamen.

Livestream med spelande

Det pågår en livestream i Smeden. Istället för Spelhjälpen förra året så kör man nu 100 % fokus på spel och spelrecensioner.

– Vi kör cirka 48 timmar med spel. Det gör vi tillsammans med dem som tittar på streamen också, säger Andreas Westman. En av arrangörerna och ägare till Bitemind studios.

Det är en del som tittar, cirka 30 personer i timmen. Det ökar under kvällen och är lugnare dagtid.

Bloggen CtrlAltElite vill ge tillbaka till läsarna

Från CtrlAltElite i Stockholm finns David Meyer Trap på plats att sända. Det är gäster i studion. Under lördagen är Nino, som är Youtuber ifrån Gislaved, med i sändningen.

– Puppetmaster som är med oss emellanåt när vi streamat och Rebecka Ambrus är också med i studion, säger Andreas.

Rebecka skriver spelrecensioner på CtrlAltElite.

CtrlAltElite.se är en online sida för recensioner av spel. De gör mest textbaserade recensioner på svenska. Detta kompletteras med en del videorecensioner. CtrlAltElite startade som en liten spelblogg tillsammans med tre vänner. Det har växt och är nu ett företag.

– Vi gör detta för vi trycker det är kul och eftersom vi gillar att spela med andra så är detta ett bra tillfälle, säger Andreas.

Andreas berättar att det också är ett sätt att ge tillbaka lite till våra läsare.

– Varje år gör vi en lista med de bästa spelen i olika kategorier. Så istället för att bara lägga upp den på webben så valde vi att göra detta då vi ändå hade bokat kameror till Spelhjälpen, säger han.

Inte bara spelande

Det kommer inte bara vara spelande utan det bjuds exempelvis på pepparkaksbakning och glöggprovning i livestreamen.

Det är också en del som är med och lär sig streaming bakom kameran. Det är dels några från Stockholm men också personer som man kommit ikontakt med genom Smeden.

– Det finns massa med give-aways, så hänger man med i streamen kan man vinna olika spelrelaterade saker. Så julklapparna kan vara ordnade, säger Andreas.

Sändningen ser du på Youtube här. https://www.youtube.com/watch?v=o6Qv8e5b8eg

Sändningen pågår från Fredag kväll till Söndag eftermiddag.

Du hittar spelrecensioner och liknande på CtrlAltElite.se

Text och Foto: Joakim Edvinsson

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page