top of page
  • Smeden

Ministerbesök i Smeden

Det var fint besök i Smeden då tre ministrar var nyfikna på Husqvarna FF’s arbete med Smeden. De hade haft regeringsmöte i Linköping och fortsatte sedan till Jönköping för två besök. Det ena var i Smeden. 

– Det är jättekul att vi får så fint besök. Det visar att vi är på rätt väg, kommenterar Stefan Axelsson, ordförande i Husqvarna FF.

Lugnet före stormen

Besöket började lite överraskande. Den officiella tiden var utsatt till kl 16.30. redan 16.00 stod SÄPO i dörren, med öronsäcka och allt. – Nu är de strax här, meddelade den trevlige SÄPO-vakten.

Så det blev en liten mer stillsam fika tillsammans innan flera gäster och media strömmade till. Det var representanter från både Jönköpings kommun och Region Jönköpings län. Alla anförda av Ilan De Basso (S).  Dessutom ett mediauppbåd anförda av J-nytts Erik Boström.

Stefan Axelsson fick sedan presentera bakgrunden till Smeden och vilka olika evenemang och aktiviteter som håller på. Det har varit teater, operaföreställningar, konserter, konstnärsprojekt och massa andra spännande saker.

– Det har varit en lång process och det är så kul att se att det börja röra på sig, berättar Stefan.

Ministrarna lyssnade intresserat och ställde bra frågor. Det var äldreminister Lena Hallengren(S), som gjorde sin första vecka som minister. Helena Fritzon (S) är migrationsminister och biträdande justitieminister. Dessutom var Tomas  Eneroth (S) med i sällskapet. Han är infrastrukturminister.

Rundvandring i Smeden 

Ministrarna fick en rundvandring i Smeden. De fick se studion som numera är en fullt utrustad TV-studio. Där de träffade Andreas Westman från Bitemind studios.

Det är näst intill obligatoriskt att posera vid målningen i konsertlokalen framför konstverket av Art-by-friends. Det blev Tomas Eneroth som fick göra detta. Då dök även Smedens egna operasällskap, Mini Opera upp och berättade om sin verksamhet.

Bahman Pourjanaki från ABF berättade om konstverket och hur ungdomar målat detta.

– Det är flera studieförbunden i Smeden förutom ABF även Sensus har verksamhet, kommenterar Stefan Axelsson.

Ministrarna fick sedan se fritidsgården som drivs av Jönköpings kommun och träffa Tony Iskander från Smedens kök. Besöket avslutades i den nya E-sports arena som numera finns i Smeden.

Efter dryga timmen var rundvandringen klar och Stefan Axelsson fick vinka av sällskapet när de begav sig iväg till ett möte med ungdomar inne i Jönköping.

Text och Foto: Joakim Edvinsson

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page