top of page
  • Smeden

Sommarlov med Smeden i full gång

Sedan ett par veckor händer det massor av kul saker i och runt Smeden.

– Det är allt från hoppborgar till magnetfiske och teaterföreställningar, säger Johan Eriksson verksamhetsansvarig i Smeden

Återkommande event

Varje sommar fylls Smedbyn av aktiviteter och ungdomar.

Det är flera organisationer som tillsammans skapar kul aktiviteter i och omkring Smeden. Fritidsgården är så klart öppen och anordnar aktiviteter för sina besökare. Det finns också många engagerade sommarjobbare som på olika sätt bidrar att det ska finns saker att göra på sommarlovet.

Teater och kultur.

Föreningen Scenkonst anordnar olika föreställningar för barnen. Det har satts upp fyra olika pjäser. Trolljakt, Trädsånger, Het planet och Bastien och Bastienne.

Även Smedbyns hantverkare har extra öppet denna sommar och det anordnas exempelvis varje söndag en liten marknad på gatan.

Café Smedbyn är också öppen för den fikasugen.

Sommarlov med Smeden

På Vapenvallens hockeyrink går det leka i hoppborgar och andra kul saker varje onsdag.

Torsdagar är aktiviteterna flyttade till Smedbyparken. Där magnetfiskas det och paddlas kanot. Du kan också fiska tillsammans med Sportfiskarna.

– Det är spännande saker vi har hittat på botten av Huskvarna ån. Alltifrån Iphones till en 100-årig revolver, berättar Johan Eriksson.

Fredagarna är feriepraktikanternas dags och de ansvara för de aktiviteter som sker då.

Studiojobb

Förutom att hjälpa till med aktiviteter så får feriejobbarna också lära sig nya aker. I studion. De får lära sig videoproduktion och att spela in Poddar. Detta med stöttning av erfarna personer från Bitemind studio. Dessutom rigga för teaterföreställningar och andra spännande event i studion.

Text: Joakim Edvinsson

Foto: Johan Eriksson

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Smeden har öppet

På grund av den tragiska händelsen som inträffade i Huskvarna i veckan, kommer Smeden att hålla extra öppet. Tillsammans med personal från Jönköpings kommun är Smeden öppen lördag och söndag kl.17-22.

Comments


bottom of page