top of page
  • Smeden

Dataförening från Lidköping på besök.

Ivica ”Ivo” Ivanovic från ABF bjöd in Lidköpings dataförening till att besöka liknande verksamheter i Jönköping. Ordförande för föreningen, Josefine Lidberg tackade jag och i veckan genomfördes studiebesöket.

Tillsammans med Johan Svensson och Manuel Melani från Lidköpings dataförenings styrelse samt Alexander Brännlund från ABF Fyrbodal lämnades Lidköping för en fredag som skulle vara fullpackad med intryck.

Först besöktes Smedbyn där besökarna bjöds på en rundvandring där verksamheten visade upp sin satsning på digitalkultur och nördkultur.

Efter en snabb lunch på Smedbyns resturang besöktes Phoenix Blue där verksamheten med Tv – produktion och /Streaming visades upp.

Sedan följde en föreläsning om Svenska LanFörbundet (SLF) där ordförande Dejan Nedic redogjorde för bakgrund, nutid och framtidsförutsättningar för föreningar med inriktning på LAN och spelkultur. Han pratade sig varm om ”Lidköpingsmodellen” och det visade sig att SLF hela tiden haft Lidköpings dataförening och Lidköpings E – sportcenter som förebilder.

Efter föreläsningen styrdes färden vidare mot centrala Jönköping för ett studiebesök på Gameffect, ett E – sportcenter eller som de själva väljer att kalla det, ett ”framtidens ungdomsgård 2,0”-. Det var härligt att uppleva att detta E – sportcenter, trots att det drivs kommersiellt, har samma erfarenheter som Lidköpings E – sportcenter. Helt klart har dessa båda verksamheterna mycket gemensamt.

Dagen avslutades på Kapa Bar, en sportbar med inriktning på E – sport och förutom god mat och god dryck blev det tid för intressanta och givande samtal kring Digitalkulturen och nördkulturen såsom en modern folkrörelse med framtiden för sig.

Men det viktigaste med dagen var att många fantastiska människor fick komma samman och träffa varandra. Vem vet vilka möjligheter till samarbeten och gemensamma insatser för den gemensamma saken som kan komma ur detta möte?

0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page