top of page
  • Smeden

Läsglädje ger spelglädje

Sedan i början av oktober har P04 och F04/05 ägnat varje vaken stund att träna fotboll… och läsa böcker. I veckan hade lagen en gemensam fest på Smeden då de också bjudit in författaren Jesper Tillberg.

Uppskattat författarbesök 


Författaren Jesper Tillberg är en uppskattad författare  till flera barn- och ungdomsböcker. Han är utbildad journalist och har bland annat regisserat radions julkalender något år. Han kommer från Stockholm och vill gärna skriva spännande actionfyllda böcker.

I oktober fick Husqvarna FF’s ungdomar välja bland några av hans böcker. När boken sedan lästs ut fick någon annan i laget ta över och läsa den.

– Tjejlaget är uppe i att ha läst över 90 böcker, säger en av initiativtagarna  Annika Wennblad.

Fotboll och böcker har mycket gemensamt

Jesper pratade om sitt författarskap och Ungdomarna var mycket nöjda med föreläsning/ workshopen. Han visade trailers på två av sina böcker och pratade om vad böcker och fotboll hade gemensamt.

– Som fotbollspelare behöver du ha bra fantasi och fantasin stimuleras då du läser, sa Jesper.


Han berättade hur han började skriva  och att det hunnit bli 21 böcker så här långt. till ungdomar. Ungdomarna hade förberett frågor till Jesper, bland annat frågor som: ”Vad fick dig att bli författare?”, ”Har du alltid gillat att skriva”, ”Vilket fotbollslag håller du på?” och ”När skriver du som bäst?”.

Jesper svarade efter bästa förmåga och det kan avslöjas att hans favoritlag INTE var Husqvarna FF utan Hammarby IF. Nåväl, precis som karaktärerna i Jespers böcker så har även han en ljusare och en mörkare sida. . .

Gemensam historia och gemensam middag

Föreläsningen avslutades med att Jesper tillsammans med gänget gjorde en historia och döpte den. Ungdomarna var väldigt aktiva och engagerades genom Jespers alla frågor.

Efteråt åt lagen tillsammans gott käk på Smedens kök. Så det blev en mycket lyckad kväll. Jesper skrev själv på sin instagram att temat för kvällen var ”Läsglädje ger spelglädje” och berömde både spelare och ledare.

Fortsättning följer

Lagen kommer att fortsätta till våren bl.a. med att ungdomarna ska få skriva matchreferat på varandras matcher. Det kommer bjudas in en journalist  som kommer att lära dem hur man gör när man skriver.

Text: Joakim Edvinsson

Foto: Tinna Ahlander

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page