top of page
  • Smeden

Lyckad sommar i Smeden

Nu har skolorna startat, augustikvällarna blir mörkare och Sverige förbereder sig för vintern. Dags att summera och minnas allt kul som hänt i och omkring Smeden i sommar. 16 olika organisationer har vid 46 olika tillfällen lockat totalt över 4000 deltagare på de olika sommaraktiviteterna. Det är en succé, säger Johan Eriksson, verksamhetsansvarig på Smeden Huskvarna.

Från teater till kanot.

Sommarkul har haft något för alla under sommaren. Det har varit evenemang för åldrarna 2-19 år under nio veckor. 

Sommarkul i Smedbyparken bjöd på alltifrån kanotpaddling på Huskvarna ån, till sockervadd, korvgrillning och hoppborgar. Många av de yngre barnen med familjer uppskattade att Smedbyparken fylldes av aktiviteter. 

Sommaren inleddes med teaterskola. Det var ett tiotal ungdomar som tillsammans med professionella skådespelare lära mer om teaterns hantverk. 

Det har också arrangerats fotbollscuper och konserter med olika lokala band.  Wetterbygden Basket har arrangerat prova på basket genom deras Project Reach.

Sommarjobbare skapade förutsättningar

Det var inte bara lek och kul saker. En hel del ungdomar fick feriepraktiplatser i Smeden. Totalt var det 42 ungdomar som i olika omgångar fick jobba i Smeden. De hjälpte bland annat till med att bygga nya läktaren i Smedbyn. Det är Gunnar Andersson, den gamle teater- och nöjesräven som i år byggt en fantastisk fin läktare  i tetaterträdgården. Där har det arrangerats konserter och barnteater i sommar.

Förutom alla praktikanter, sommarjobbare och anställda bidrog olika volontärer också till att genomföra alla evenemang. 

Många samarbetspartners

Totalt var det 16 olika organisationer förutom Smeden som genomfört olika evenemang. Jönköpings kommun, Wetterbygden Basket, Bitemind studios, Pingstkyrkan, Phoenix blue, E-sport united, origo Resurs, Esport united, Centralbageriet, Miniopera, Vulkanteatern, Aktör Gunnar Andersson, Husqvarna FF, Riksteatern, ABF, NBV och Sensus. 

Det kännetecknar Smeden som plats. Det ska vara en plats för alla och när olika människor och organisationer möts så skapas oftast nya spännande saker. 

– Tack till alla som på ett eller annat sätt bidragit till att sommaren i Smeden blir en sommar att minnas, säger Johan Eriksson, Verksamhetsansvarig Smeden Huskvarna.  

Nu väntar en spännande höst med bland annat Sambafotboll och  fortsättning av tetaterskolan med 2 olika åldesgrupper med start i höst (mer info kommer snart). Flera e-sports event med bland annat Pop-up gaming samt flera  smash turneringar.

Text: Joakim Edvinsson Foto: Liv Johansson/Joakim Edvinsson


5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page