top of page
  • Smeden

Nu öppnar Smeden Second hand

– Vi vill vara med och skapa liv och rörelse för alla i och runt Huskvarna söder, säger Mia Karlsson, en av initiativtagarna till nya butiken Smeden second hand som öppnas i Brand-Johans gamla  tavelverkstad. 

Stort renoveringsbehov

Second hand butiken ligger i Brand-Johans gamla tavelverkstad. När Husqvarna FF tog över Smedbygallerian och startade Smeden var det överenskommit att Brand-johan kunde behålla den delen så länge han orkade och ville. Efter att Brand-johan gick bort i höstas så har verkstaden stått tom. Det hade dock inte varit möjligt att öppna en butik utan hjälp från Smedens seniorgrupp.

– Rolf Ottosson tillsammans med seniorgruppen har gjort ett fantastiskt arbete med att städa upp, renovera, måla och inrett med hyllor till butiken, säger Annica Osbeck som tillsammans med Mia och Smedens Annika Brandt kommer ansvara för butiken.

Vara en del av samhället och Smeden

Annica och Mia drömmer om att kunder och folk ska hitta till butiken. De tycker att det behövs liv och rörelse i och runt Smeden på Huskvarna söder. Det vill de vara med och skapa.

– Vi vill vara med och skapa liv och rörelse för alla i och runt Huskvarna söder, säger Mia Karlsson

Uppbyggt med små medel.

Just nu gapar hyllorna tomma men arbetet pågår att samla in saker till försäljning. Ambitionen är att starta upp verksamheten efter midsommar och ha öppet i samband med att övriga Smedbyn har öppet.

– Redan nu är det mycket saker inlämnat men det finns plats för mer, säger Annika och visar ett överfyllt förråd innanför butiken.

Det har varit med små resurser butiken har inretts. Kappahl i Huskvarna har skänkt klädhängare och skyltdockor. Hyllorna är återanvända och ommålade av seniorgruppen.

– Vi kommer vända oss til spelarna och deras föräldrar i fotbollslagen och allmänheten för att samla in saker, säger Maria.

Bredda föreningen och öka samarbetet

Smeden ägs och drivs av Husqvarna FF och det är en betydelsefull plats för föreningen.

– Ja, vi vill att föreningen ska bredda sin verksamhet och butiken blir ett  naturligt samarbete mellan Husqvarna FF och Smeden, säger Annica. 

Idéen kom upp genom lite omvärldsspaning. Det var tips från andra föreningar som gjorde att föreningen satsar på en second hand butik. 

Öppnar efter midsommar

De är inte ensamma att bemanna butiken utan det är flera personer som visat intresse och de kommer turas om att bemanna butikens öppettider.

– Till och börja med kommer vi ha öppet på söndagar med start efter midsommar, det är den 11 juli då det också är marknad i Smedbyn, säger Mia.  

Vill man engagera sig i föreningen och vara med och hjälpa till i butiken så går det bra att höra av sig med sitt intresse.

– Ja, så har vi Annika (Brandt), som är anställd i Smeden, som brinner mycket för detta också, avslutar Annica.

Text och Foto: Joakim Edvinsson

37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page