top of page
  • Smeden

Nu satsar Husqvarna FF på e-sport

Är du E-Sportare eller älskar du E-Sport? Tillsammans med Husqvarna FF kan du nu träna tillsammans med andra likasinnade i föreningens egna E-Sport Arena på Smeden i Huskvarna. – Vi kommer vi skapa morgondagens E-Sportare med en god fysik och ett skarpt sinne, säger tränare Andreas Westman.

Laganda och samarbete viktigast

Husqvarna FF erbjuder nu träning i olika spel och har riktat in spelen i MOBA (Massive Online Battle Area), eller FPS-spel (First Person Shooter).

Träningen är uppbyggd kring lag och grupp dynamik , hur man skapar bra laganda och hur laget kan hjälpa varandra med taktik och träning.

Träningen utgår från den organiserade E-sportens uppförandekod och precis som för alla lag i Husqvarna FF även utifrån blå tråden. Ambitionen är att lära saker som spelförmåga, taktik, rörelseanalys, kartförståelse, samt analys av spelarekaraktärer.

En erfaren E-sportare som coach

Träningarna kommer ledas av Andreas ”Shades” Westman. Han är en E-Sport entreprenör och kunnig E-Sport Coach.

Andreas har jobbat med E-sport hela sitt liv. Han började tidigt med en egen tävlingskarriär som över tid övergick i en mer ledande roll.

Mellan 1994 – 2000 spelade Andreas både Battlefield SM och Return to Castle Wolfenstien turneringar men avslutade sina Pro-tankarna. Han började mer jobba aktivt som coach och generalmanager för sitt egna E-Sport lag Druidz E-Sport.

2007 var sista gången Andreas tävlade aktivt och avslutade då sin karriär som 3:a i Europa inom World in Conflict  spelet från Massive entertainment och i den då största e-sport ligan Cyber Atlethic PRO League (CPL) .

Utvecklat många talanger inom E-sport

Andreas Westman, Erfaren tränare för E-sportlagen.


Andreas fortsatte med E-Sporten som coach och ledare i Druidz e-sport. Där har han bidragit till att utveckla många talanger främst inom Counterstrike. Han vann med sitt damlag E-sport World Cup (ESWC) i Paris 2013. Dessutom haft många framgångar med legenderna Skatammilla och Yagami i Streetfighter och Call of Duty-laget som låg i den europeiska toppen.

Det är med andra ord en imponerande tränare som nu kommer utveckla E-sportandet i i Husqvarna FF.

Bygger E-sport och Poddar

Idag har Andreas hjälpt till att bygga E-Sporten så att den blir välkomnande och starkare. Detta gör han genom sitt dagliga arbete som Coach på LBS Jönköping och LBS Göteborg. Andreas har också vart med och skapat Svensk E-sport Code of Conduct. Det är ett viktigt dokument för hur E-Sportare kan skapa en bättre miljö inom e-sporten.

Som om inte detta vore nog så driver han sitt företag Bitemind Studio och spelar in sin Podd Momentum.

Träningsdagar 

Måndagar 17:00 – 18:30 Öppenträning för alla Fredagar 16:00 – 20:00  Öppenträning för alla

Du behöver bli medlem i Husqvarna FF för att vara med i träningen. Du får testa tre gånger innan du behöver bli medlem.

Enklast är att fylla i formuläret på denna sida: http://www.husqvarnaff.se/form/Default.asp?ID=88377

Text och foto: Joakim Edvinsson

0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page