top of page
  • Smeden

Nu sänker vi tröskeln för hälsa.

Skulle du behöva hjälp för att förbättra sin sömn, kostvanor, fysiska aktivitet eller få balans i tillvaron för att behålla ett liv i friskhet och hälsa? Då är du inte ensam.

– Smeden växer med allt fler olika typer av verksamheter. Nu vill vi, tillsammans med befolkningen i området och föreningslivet i Huskvarna jobba med hälsa och ett hälsosammare liv. Det är viktigt att sänka trösklarna för hälsa, säger Johan Eriksson, Verksamhetsansvarig i Smeden.

Träning och cykling

Smeden arbetar med att att tillsammans med olika organisationer i närområdet skap ett hälsocenter. Redan nu finns träningsmöjligheter för somaliska kvinnor, där även barnpassning ingår. Under hösten har lär-dig-cykla kurser hållits och fler verksamheter kommer att påbörjas. Hälsoguider är redan idag i huset och är en del i brobyggandet mellan föreningar och människor i området.

– Vi vill bygga broar så att alla människor, med olika behov, kan träna och lära mer om hälsosammare livstil utifrån sina egna förutsättningar, säger Johan.

En samlingspunkt för hälsa

Hälsocenter ska vara ett välkänt centrum där alla kan få stöd att förändra sina levnadsvanor för en bättre, eller bibehållen hälsa. Hälsocenter ska stödja och skapa goda förutsättningar för en långsiktig och hållbar hälsosam och aktiv livsstil för invånare i området.

Smeden är en del av en större satsning på hälsa som nu genomförs i länet.

I Jönköpings län blir Hälsocenter ett viktigt stöd för livsstilsförbättringar. Länets kommuner, tillsammans med Region Jönköpings län och föreningslivet bygger upp de insatser som behövs för att hjälpa invånare till förändring.

Text: Joakim Edvinsson

6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page