top of page
  • Smeden

Nu är spelhjälpen igång!

Smeden och flera av de organisationer som finns i huset, är arrangörer för Spelhjälpen Jönköping.

Det är en 24-7 livesändning från Hovrättstorget i Jönköping. Allt som samlas in går till Radiohjälpen och Musikhjälpens ”Alla har rätt att funka olika”.

Start med strul

Första dagen i spelhjälpen bjöd på en spännande inledning. Allt var klappat och klart, så strulade internetuppkopplingen. Som tur var kunde våra tekniker till slut lösa detta och programmet seglade iväg cirka 20 minuter för sent.

De tre programledarna var hungriga och engagerade från minut ett. Det kändes som att de jobbat ihop i flera år och kompletterade varandra bra. Eddie Wheeler har många spännande berättelser på lager.

Tisdagen bjöd på en del gäster. En som hittade förbi var Danne Matsson från LO. Han utmanade sina medlemsförbund att bidra till spelhjälpen.

Tisdagen gick över i natt och Alexandra Östhed samtalade med Edvina Palmcrantz, en ung engagerad politiker.

Onsdagssnacket

Sayam Chortip


Onsdagen rivstartade. Sayam Chortip, Poet och musiker från Göteborg gästade studion. Självklart bjöd han på en bok att auktionera ut som stöd för Spelhjälpen.

Förmiddagen blev Öl-snack med grundaren av CP-ölen, Anders Westgärd. han bor i Göteborg och är rullstolsburensedan en olycka. Anders har kämpat mycket för mänskliga rättigheter för personer med funktionsnedsättning och mot diskriminering.

Hans CP-Öl får bara säljas av krogar som uppfyller kraven på tillgänglighet för personer med funktionsvariationer.

Sedan strömmade gästerna in i en strid ström. Lars-Göran Waden, Funkis- aktivist följdes av en uppfinnare och designer av rullstolsvänliga motorcyklar.

Ett gulligt Lussetåg i studion


Lite spontan besök av Malmborgs cafe blev det också. Naturligtvis auktioneras det ut tårtor från Malmborgs på Spelhjälpens Tradera auktioner.

Unite people besökte oss spontant och berättade om sitt spännande projekt med spontantfotboll.

Kvällens musikaliska inslag stod rapparen Fröken B för. Innan dess hade Finfrämmat spelat i studion. Finfrämmat auktionera ut en spelning i hemmamiljö. Missa inte att lägga bud på det.

Fröken B auktionerar också ut LP-skivor.

Niklas Pihlqvist tillsammans med spelare från Husqvarna FF’s ”Fotboll för alla”-lag var gäster i studion. De gick dessutom kring och samlade in pengar i bössor.

Den stora stjärnan för kvällen var ändå  när deltagare från ”En scen för alla” oväntat dök upp. Det bjöds på både dans och sång.

Underbar stämning i studion


På kvällen dök den mänskliga diskokula upp och samlade in pengar.

Torsdagen kommer fortsätta med många spännande gäster, både planerade och spontana. Vill du vara med och prata med programledarna  så dyk gärna upp.

Text: Joakim Edvinsson

Foto: Joakim Edvinsson, Andreas Westman och Rebecka Ambrus 

12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page