top of page
  • Smeden

Ny E-sport på Smeden

På Smeden har det startats en lokal Super Smash i samarbete med e-sportorganisationen Phoenix Blue, Det är öppet två dagar i veckan och är öppet får alla som är intresserade av att läras sig spela Super Smash, både som tävling och för nöjes skull.

Super Smash, Ultimate & Melee

De två olika spelen, Melee och Ultimate är tillsammans världens populäraste fightingspel.

Ultimate kom ut december 2018 och är fortfarande under utveckling med vilka banor som spelas. Spelet är under utveckling. Banor och regler uppdateras efter de senaste internationella turneringarna.

Melee lanserades 2001 och har sedan dess haft en konstant tillväxt. Det ären stor Esportsscen som format e-sport för fightingspel. Melee-scenen i Jönköping sköts av Simon Lindström. Han är en aktiv spelare med många års erfarenhet.

Esport för alla

Smeden välkomnar alla spelare oavsett ålder och tidigare erfarenheter av spelet. Den lokala scenen öppnar upp för möjligheter att spela tillsammans med andra, träffa nya vänner och hjälpa varandra att utvecklas.

Det finns också ett chatrum, där spelarna på smeden kan ungås och prata när man spelar på de dagar som Smeden inte har öppet. PÅ Facebook finns en grupp där de senaste nyheterna för E-sport Smeden publiceras.

Öppet två dagar i veckan

På onsdagar är det öppet för Friendlies, vänskapsmatcher. Det är ett koncept där man träffar nya kompisar och tränat på spelet ihop.

Målet är att utvecklas och bli bättre på tävlingsinriktat Super Smash, samtidigt som man får nya kompisar. Självklart är det okej att spela icke tävlingsinriktat om det passar dig och din motståndare.

På lördagar sker en organiserad turnering som sänds live på twitch.tv genom Phoenix Blue. Du anmäler dig på plats och då görs också spelschemat.

Det spelas 3 stock, 8 minuter, inga hazards eller items, på de banorna som gäller för säsongen. Vi lär också ut hur du kommenterar matcherna. Det är något du kan lära dig också av erfarna kommentatorer. Mellan matcherna kan du delta i produktionen eller spela vänskapsmatcher.

En lördag i månaden arrangeras en extra påkostad turnering, Monthly. Där bjuds närliggande region in att delta. På så sätt blir det en större turnering.

Låna utrustning eller ta med egen.

Det finns ett antal kompletta Nintendo Switches på plats. Det är välkommet att du tar med ditt eget spel så alla kan få spela. Ta gärna med egen kontroll, men det finns att låna också

Hitta hit

Närmsta busshållsplats är Stampaplan, parkering finns på Smedbygatan eller vid Vapenvallen. Onsdagar är gratis. Lördagar kostar det 20 kr (Första gången gratis).

Månadstävlingen ”Monthly” kostar 50 kr.

Detta går oavkortat till utvecklingen av Smash i Jönköping/Huskvarna.

Det finns en kiosk som tar kontant, kort eller swish.

Adressen Smedbygatan 3C, dörren är öppen så länge vädret tillåter. Onsdagar 18:00-21:00. Lördagar 16:00-20:00, Matuppehåll efter halva tiden då vi köper mat i Huskvarna.

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Σχόλια


bottom of page