top of page
  • Smeden

Smeden har sorg

Leif ”Brand-Johan” Johansson har lämnat oss. En stor profil inte bara i Huskvarna utan välkänd långt utanför stadens portar. I fyrtio år drev han galleri Smedbyn tillsammans med sin fru och sin dotter.

2016 blev det klart att Husqvarna FF fick ta över galleriet. Tanken var att skapa en plats för alla. Precis som Leif ville ha det. Även om det var med sorg i hjärtat som han lämnade över galleriet var han ändå glad att huset skulle leva vidare.

– Det känns gott i mitt hjärta att Husqvarna FF fortsätter med en så här viktig social verksamhet. Det ligger helt i linje med mitt livsverk sa Brand-Johan i samband med att Husqvarna FF tog över lokalerna.

Tack Leif för ditt betydelsefulla engagemang som betytt så mycket för så många. Vi ska göra allt för att förvalta ditt arv och fortsätta utveckla Smeden till en viktig social mötesplats där kultur, hälsa och bildning är viktiga hörnstenar.

Stefan Axelsson (Ordförande Husqvarna FF)

Foto: Joakim Edvinsson. Leif ”Brand-Johan” Johansson tillsammans med Ingvar Ederborn i samband med att Husqvarna FF fick överta Galleri Smedbyn.

10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page