top of page
  • Smeden

Succén i Slottsparken

Det pågår påsklovsaktiviteter för fullt i  Smeden. Måndagens godisäggsjakt blev en jättesuccé. Många stannade på Smeden och deltog i tatueringsworkshop och såg teaterdramat Chilla eller tjalla.

– Vi är väldigt glada över att så många barn och familjer deltog, säger Johan Ericsson verksamhetsansvarig i Smeden.

Fick köpa mer godis.

Godisäggsjakten med äggmålning arrangerades av Smeden och Slottsvillan i slottsparken. Jakten var öppen för allmänheten och förskolor i Huskvarna.

Redan vid första starten strömmade det in både förskoleklasser och barnfamiljer till Slottsparken. Alla ville delta på jakten och äggmålningen.

Parken fylldes med förväntansfulla barn som sprang runt och letade efter de påskägg som låg gömda mellan buskar och träd. När barnen hittade sitt ägg väntade bord och stolar med äggmålning på borggården intill Slottsvillan.

– Vi hade räknat med ungefär 150 besökare men redan efter starten var vi tvungna att åka iväg och fylla på med godisägg. Förhoppningsvis kör vi nästa år igen och att det blir en tradition i Huskvarna, säger Johan Ericsson.

Målade påskägg och tatuerade sig

Barnen målade påskägg med vattenfärg. Äggen fick de ta med hem eller lämna kvar för att användas som påskdekoration i Slottsvillan. Många färgsprakande ägg blev det.

Senare på eftermiddagen spelade teatergruppen Ung utan pung sin förställning Chilla eller tjalla. Pjäsen är ett drama om lag, rättvisa och makt. En föreställning med stor publikmedverkan där handlingar som att tjalla, mobba, hämnas och förlåta blandades på ett kul och fiffigt sätt.

Flera av barnen som var med på äggjakten stannade kvar för att göra sin egen tatuering i den workshop som anordnades.

– Nästa år kör vi igen och hoppas på ännu fler lekfulla barn som deltar, säger Johan Ericsson som konstaterar att det var flera hundra barn och ungdomar i och runt Smeden.

Text: Joakim Edvinsson

Foto: Johan Ericsson

0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page