top of page
  • Smeden

Hon brinner för Huskvarna, barn och fotboll

Sambafotbollen växer och allt fler unga upptäcker rörelseglädjen. En som verkligen betyder mycket för detta är Linneah El Hage, som är en av ledarna för Sambafotbollen. Huskvarna betyder mycket för henne och hon betyder också mycket för Huskvarna.

Född och uppvuxen i Huskvarna

Linneah EL Hage är född och uppvuxen i Huskvarna och har gått på Södergårdskolan. Linneah började spela fotboll som ung i Husqvarna FF och varit föreningen trogen ända sedan dess. Hon har till och med spelat några säsonger i Damernas seniorlag. Hennes fotbollsutbildning fick hon också på Sanda högstadiet med inriktning fotboll och sedan på gymnasiet med inriktning fotboll.

Från denna säsong har hon lämnat som aktiv fotbollspelare, men inte lämnat föreningen. Nu är hon istället tränare och fas-ledare för 3-5-manna fotbollen i föreningen.

– Vapenvallen har blivit som mitt andra hem och Husqvarna FF har betytt väldigt mycket för mig. Jag brinner för fotbollen samtidigt som jag värnar om barns välmående och utveckling, säger Linneah

Vill hjälpa barn och unga

Linneah har ett stort hjärta för barn och ungdomar. Hon pluggar just nu till socionom på högskolan i Jönköping. Hon brinner för att hjälpa människor och fotbollen så klart. Hon tycker att fotbollen är en viktig gemenskap och det är roligt att leka av sig när man spelar fotboll.

– Jag vill jobba med människor och hjälpa barn och ungdomar i samhället, kanske söka jobb som kurator, säger hon.

Huskvarna betyder mycket för Linneah. Just nu är det stort engagemang för Husqvarna FF med sambafotbollen och tränar för tjejlag.

Som barn spelade hon teater hos Gunnar Andersson teater verksamhet. Smedbyn känner hon också väl till. Hennes mamma har tillsammans med tre väninnor en ateljé på Smedbygatan, fria händer, där hennes mamma tillsammans med andra drejar keramik på fritiden.

– Jag var också som barn i galleri Smedbyn när, Brand-Johan ägde lokalerna, men då var jag mest i glassbaren, minns Linneah.

Nu följer hon Smeden på sociala medier och håller sig uppdaterad på vad som händer där.

– Alla andra ser Huskvarna som ett utsatt område, men för mig har Huskvarna söder alltid varit en trygg plats och jag känner mig hemma här, säger hon.

Fotboll för livet i Sambafotbollen.

Linneah El hage är en av ledarna för Sambafotbollen. Det var fotbollsspelaren ”Samba-Erik” Johansson som startade denna verksamhet som nu finns på flera olika ställen i Sverige. ”Samba-Erik” har en aktiv karriär som Allsvensk fotbollsspelare och tillbringade ett år i Brasilien som tonåring och spelade brasiliansk fotboll. Med inspiration från ”Joga Bonito” – det vackra spelet så startade han sambafotbollen. Syftet med Samba-fotbollen är att det ska visa upp den vackra fotbollen.

– Fokus är på det fina spelet och vi ledare berömmer flickorna när de spelar bra och är snälla emot varandra. Exempelvis när en tjej i laget gör en snygg fint eller ett snyggt mål, säger Linneah.

Hon tycker det är en härlig stämning på samba fotbollen och det är inte accepterat att ha en dålig attityd emot varandra. Alla spelar tillsammans som ett lag, alla har olika förutsättningar och alla är bra på sitt sätt.

I slutet av förra terminen lärde sig flickorna några portugisiska fraser. De har även lärt sig en ramsa som de kör i slutet av varje träning. Fokus är, förutom fotbollsutbildning, också att jobba med värderingsfrågor. Träningen sker på olika platser i Huskvarna. De har varit i Huskvarna sporthall, och på Södergårdsskolan och nu precis startat upp på Norrängsskolan.

Det är mycket populärt och på Norrängsskolan var det 40 barn med de första gångerna.

– Det är jätteroligt att vara med på sambafotbollen , det är en sådan härlig stämning bland flickorna, avslutar Linneah.

Text: Joakim Edvinsson/Andrea Rasmussen

Foto: Andrea Rasmussen

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page