top of page
  • Smeden

Sambafotboll som utvecklar

I Brasilien är fotboll inte bara en sport. Fotboll är en religion, en konst och är för många drömmen om ett bättre liv. Nu startar Husqvarna FF upp sambafotboll, ett projekt tillsammans med Samba Football Academy.

Det vackra spelet

Joga Bonito betyder det vackra spelet. Samba Football Academy lär ut den vackra brasilianska fotbollen tillsammans med värdegrundsutbildningen Bonito Lifestyle. Utbildningen förenar det bästa ur brasiliansk fotboll och kultur med modern idrottspsykologi och spelarutvecklingsteori.

Utbildning av ledare

Samba FA har utbildat ledarna i praktik och teori.

Utbildningen är uppdelad i ett teoripass och ett praktikpass. Dessa genomföres under en halvdag på Smeden. Erik ”Samba” Johansson från Samba Football Academy höll i utbildning och kommer handleda på de första två träningspassen.

Erik Johansson är en före detta fotbollsspelare. Han spelade under sin karriär i bland annat i Örgryte IS, Malmö FF och Hammarby IF. Han har spelat 14 landskamper i det svenska U21-landslaget. Sitt smeknamn ”Samba-Erik” fick han efter en sejour i brasilianska AC Bragantino.

Ellen Strandler, Cheilla Betina Inea och Alma Lundberg är redan utbildade ledare av Erik. De spelar i Husqvarna FF’s damer. Ytterligare några leder ska utbildas innan allt drar igång.

Efter varje träning kommer ledarna skicka träningsrapport till Erik för avstämning om vad som fungerar bra och vad som behöver förbättras.

Bonito Lifestyle

Under träningsperioden kommer ledarna lära ut Bonito Lifestyle som är Samba Football Academys egna modell för personlighets- och spelarutveckling som bygger på att utveckla fyra egenskaper – kreativitet, klokhet, omtänksamhet och mod.

Dessutom kommer det hållas Kostundervisning under ett pass.

– Det skall bli så kul att komma igång Sambafotbollen för tjejer i Husqvarna. Åtta tjejledare kommer utbildas till Sambaledare. Ledarna är förväntansfulla och de ser fram emot att lära ut Sambafotboll till alla tjejer. Välkomna till träningarna i Husqvarna sporthall på lördagar hälsar Erik.

Så här hänger du på

Tjejsambafotbollen är organiserad spontanfotboll för tjejer.

Är du tjej, 7-16 är detta något för dig.

Ingen förkunskap – inga avgifter- Gratis T-shirt.

Uppstart 12 oktober.

Lördagar 14-15 tjejer 7-12 år

Lördagar 15-16, tjejer 13-16 år.

Huskvarna Sporthall

Träningarna leds av lokalt förankrade kvinnliga ungdomar

Hör av dig till Christian.Gajta@hotmail.com för anmälan och mer information.

Text och Foto: Joakim Edvinsson

6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page